Informació general


Des de fa més de tres dècades, el Palau de la Música Catalana col·labora amb la comunitat educativa a través del cicle Escoles al Palau a fi d’oferir activitats i propostes artístiques que potenciïn el desenvolupament integral dels infants i joves del nostre país.

Com a espai excepcional que captiva tots els que s’hi endinsen, el Palau de la Música Catalana vol esdevenir un catalitzador de vivències i experiències artístiques, tant des d’un punt de vista cognitiu com sensorial, emocional i espiritual. Per això, els concerts- espectacles que conformen la programació del Servei Educatiu, s'han concebut amb l’objectiu de ser atractius i entenedors per a diferents franges d’edat. Sempre amb un denominador comú, que la música esdevingui la gran protagonista de l'experiència artística i que al mateix temps, aquesta interaccioni amb altres disciplines com la dansa, la poesia, el teatre, el video mapping i les arts plàstiques, entre d’altres.

Comprendre el ritual d’un concert, reconèixer repertoris i instruments, fomentar el respecte envers els intèrprets, aprendre a escoltar la música amb una actitud adequada i saber estar en silenci sense necessitat de desplaçar-se, són competències claus per aconseguir una escolta activa i més conscient.

Aquesta temporada 22- 23, estrenarem Babebra & Mozart, un nou concert- espectacle adreçat a alumnes d'escoles bressol i de segon cicle d'educació infantil. Una proposta preciosista i alhora trepidant en homentatge a la música clàssica centre-europea de l'època del barroc, del classicisme i del romanticisme. També celebrarem el centenari de la mort de Lluís Domènech i Montaner, arquitecte del Palau de la Música, amb el concert-espectacle Colors i més Colors i presentarem una nova adaptació pels alumnes de cicle inicial de l'emblemàtic Twinkle Twinkle baby' s star que es transforma en Twinkle Twinkle little star.

D'altra banda, seguirem gaudint del M era vellós  Mahler , concert-espectacle adreçat a alumnes de  cicle superior i secundària que suposa una oportunitat per aprendre a contemplar, a escoltar i a meravellar-se davant la música d'aquest compositor; seguirem  oferint el concert per a nadons i petits/es Twinkle  twinkle baby's star , que combina repertori tradicional d'origen anglosaxó i repertori tradicional català. D escobrirem el compositor més universal de tots els temps amb el concert-espectacle Big Bang  Beethoven , amb direcció musical d'Eduard Iniesta i direcció coreogràfica d'Enrique Cabrera; Flamenkat ens aproparà al gènere del flamenc des d’una mirada integradora; amb el Cobla 2.0 redescobrirem aquesta formació instrumental; Trencadís de cançons ens oferirà una curiosa  mescla de poesía, cançó i dansa des de la modernitat i la tradició; Les músiques del món , Jazz en viu…Swing!, Visitem i experimentem el Palau, Visitem el Palau, etc.

Convidem doncs a tota la comunitat educativa a participar d’aquesta experiència única, catalitzadora de vivències artístiques.

Patrocinadors